Servicii OrtoSmile Cluj

Implantologie

Un dinte extras poate fi inlocuit prin plasarea unui implant. Implantul este o piesa din titan pur (99,95%) si care creaza o radacina artificiala in osul unde este inserat. Intreaga reconstructie se bazeaza pe segmentul intraosos (implantul) si pe un segment supraosos numit bont protetic. Peste bontul protetic se confectioneaza o coroana de invelis, o punte protetica sau chiar o proteza totala sprijinita pe implante, care va avea o stabilitatea superioara unei proteze totale simple.

Implantul dentar aplicat in cazul lipsei unui dinte pe arcada prezinta marele avantaj ca , spre deosebire de o punte dentara care necesita pentru aplicare slefuirea(pilirea) a cel putin doi dinti vecini spatiului liber, in cazul implantului, nu este sacrificata integritatea dintilor vecini spatiului, acestia ramanand INTACTI. In plus, implantul permite pacientului sa vorbeasca si sa manance cu incredere, acesta neavand senzatia de "dinte artificial".
Rata de succes a unui implant este foarte mare, in conditiile unei stari de sanatate generale si locale bune, a unei bune igiene orale, in cazul pacientilor nefumatori si care nu consuma bauturi alcoolice in exces. Controalele periodice la 6 luni sunt absolut necesare la pacientii purtatori de implante, deoarece igienizarea profesionala realizata in cabinetul stomatologic , alaturi de intretinerea unei bune igiene orale la domiciliu este factorul primordial pentru evitarea complicatiilor ce pot duce la esecul aplicarii unui implant.

Ca orice manopera chirurgicala pura, conditiile de sterilizare trebuiesc sa fie deosebit de riguroase, iar normele de asepsie si antisepsie sa fie respectate cu minutiozitate.

In cazul in care osul unde se doreste aplicarea implantului nu indeplineste conditii suficiente in ceea ce priveste cantitatea ( inaltime, grosime a crestei alveolare) se impun masuri de augmentare a crestei osoase folosind os artificial.

Refacerea coronara dupa aplicarea unui implant se face la aproximativ 6 luni de la inserarea implantului, timp necesar pentru o buna osteointegrare a implantului de osul maxilar.